Paradicsommal és lime-mal párolt hal

Paradicsommal és lime-mal párolt hal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 durbincs, felpucolva, kibelezve, félbe vágva
  • 6 friss paradicsom összetörve
  • 2 finomra aprított hagyma
  • 2 evőkanál baharat fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 evőkanál aprított koriander
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 lime
  • 1/2 l víz

Elõkészítés

Öntse az olívaolajat a tálba. A hőfokszabályozót állítsa 160 °C-ra Fry (zsiradékban sütés) üzemmódban. Süsse aranybarnára a hal mindkét oldalát, és rakja félre. Süsse 5 percig a hagymát a maradék olajban.

Adja hozzá a fokhagymát, az összetört paradicsomot, a fűszereket és a koriandert. A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Braise (párolás) üzemmódban.

Adja hozzá a vizet. Adja hozzá a halat. Párolja lezárt fedővel 20 percig. A párolás végén adja hozzá a lime-ot. Melegen tálalja.