Paprikás csirke

Paprikás csirke

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1,2 kg csirke felszeletelve
  • 2 db felszeletelt vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma, megpucolva és összetörve
  • 1/2 liter borjúalaplé
  • 250 ml folyékony tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • Dijoni mustár
  • Só és bors

Elõkészítés

A hőfokszabályozót állítsa 130 °C-ra Sauté (hirtelen sütés) üzemmódban. Melegítse fel az olajat és süsse meg a hagymát, de ügyeljen arra, hogy ne barnuljon meg.

Adja hozzá a sóval, borssal, a fokhagymagerezdekkel és a paprikával ízesített csirkét. Süsse 2–3 percig. A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Simmer (lassú tűzön főzés) üzemmódban.

Adja hozzá a borjúalaplevet és a folyékony tejszínt, és párolja 20 percig. A párolás végén adja hozzá a felaprított petrezselymet és a mustárt. Melegen tálalja.