Paella

Paella

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 csirke (1,2 kg-os)
  • 250 g polip
  • 12 nagy kékkagyló
  • 6 nagy rák
  • 150 g füstölt kolbász
  • 1 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 100 g zöldborsó
  • 200 g rizs
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0,75 l csirkealaplé
  • Sáfrány
  • Só és bors

Elõkészítés

A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Rice Rice/Risotto (Rizs Rizs/rizottó) üzemmódban. Öntse a tálba az olajat, és süsse barnára a 12 darabra vágott csirkét. Vegye ki a húst, és tegye félre. Folytassa az étel elkészítését ugyanazzal az olajjal úgy, hogy sorban beleteszi a hozzávalókat: először a felszeletelt chorizót, aztán a polipot, a csíkokra vágott paprikát, a felaprított hagymát és fokhagymát, a negyedekre vágott paradicsomot, a sót, a borsot és a sáfrányt.

Párolja 10 percig folyamatos kevergetés mellett. Adja hozzá a rizst és a zöldborsót, és keverje össze alaposan. A tetejére kerüljön a csirke, a rák és a kékkagyló. Öntse bele az alaplevet, majd forralja fel 3 percre.

A hőfokszabályozót állítsa 80 °C-ra Keep Warm (melegen tartás) üzemmódban, és folytassa a párolást még 15 percig, amíg meg nem duzzad a rizs. Tálalja.