Padlizsánszósz

Padlizsánszósz

Szószok

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 900 g padlizsán
  • 1,2 liter forrásban levő víz (vagy annyi, hogy elfedje a padlizsánt)
  • 25 g vaj
  • 2 hagyma
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 1 csípős paprika (finomra felaprítva)
  • Só és bors

Elõkészítés

Hámozza meg és szeletelje fel a padlizsánt.

Öntsön forrásban levő vizet a nyitott kuktába, és sózza meg.

Adja hozzá a padlizsánt.

Állítsa 1. szintre a nyomást.

Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát.

Főzze 10 percig, majd állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát.

Közben vágja fel a hagymát, és dinsztelje meg enyhén egy szószos fazékban a vajjal, a fokhagymával és a pimientóval.

Adjon hozzá egy kis vizet, hogy ne égjenek le a hozzávalók. Vegye le a tűzhelyről, és fedje le a szószos fazekat, hogy meleg maradjon. Csepegtesse le a padlizsánt, és rakja a szószos fazékba.

Rakja fel alacsony hőmérsékletre, és keverje addig fakanállal, amíg a padlizsánból püré nem lesz. Sózza és borsozza.