Padlizsános kenyér

Padlizsános kenyér

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 kg padlizsán
  • 2 vagy 3 pirospaprika (mérettől függően)
  • 2 hagyma
  • 2 fokhagymagerezd
  • 3 tojás
  • 5 kétszersült
  • 2 csipet provance-i zöldfűszerkeverék
  • Paradicsomszósz (kísérőként)

Elõkészítés

Vágja le a padlizsán és a paprika végét, de ne hámozza meg őket.

Darabolja fel őket a fokhagymával és a hagymával együtt, és rakja a kukta fém tálcájába.

Öntsön a kukta aljára két pohár vizet, zárja be a kukta fedelét és főzze kíméletesen 10 perccel azutánig, hogy elkezdett sziszegni a szelep.

Szerelje fel a kést a kerek tálra, majd rakja bele a zöldségeket a lé nélkül.

Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a kétszersültet és 2 csipet provance-i zöldfűszerkeveréket. Sózza és borsozza.

Járassa a készüléket 15–20 másodpercig maximális sebességen.

Vegye ki a kést, és simítsa el a keverék tetejét.

Rakja 6-os fokozatra (közepes hő) állított sütőbe 30 percre.

Melegen tálalja, és adjon mellé paradicsomszószt.