Padlizsán nápolyi mártásban

Padlizsán nápolyi mártásban

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 nagy padlizsán
  • 100 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 felvert tojás
  • 150 ml tej
  • 397 g konzerv darabolt paradicsom
  • 1 felaprított hagyma
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma (elhagyható)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/2 babérlevél
  • 2 evőkanál felaprított friss petrezselyem
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál cukor
  • 150 ml vörösbor
  • Só és bors

Elõkészítés

Vágja kb. 1 cm-es szeletekre a meghámozatlan padlizsánt. Sózza meg, majd hagyja állni letakarva 30 percig.

Közben készítse el a mártást. Párolja puhára a hagymát és a fokhagymát a forró olajban egy serpenyőben. Adja hozzá a többi hozzávalót is, és forralja fel. Párolja 10 percig.

Távolítsa el a babérlevelet. Ha szükséges, sűrítse be kukoricaliszttel.

Szitálja a tálba a lisztet és a sót. Adja hozzá a tojást, és fokozatosan keverje bele a tejet, amíg sima tésztát nem kap. Mossa meg a padlizsánszeleteket, és itassa le gondosan konyhai papírtörlővel.

Mártsa a tésztába a padlizsánt, és csepegtesse le a felesleget.

A kosarat engedje le a forró olajba, és a padlizsánt több adagban süsse meg 190 °C-on 3–4 perc alatt, vagy amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesz. A mártással tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben