Padlizsán mentával és fetával

Padlizsán mentával és fetával

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 közepes méretű padlizsán
  • 200 g feta
  • 1 felaprított hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 friss paradicsom meghámozva, kimagozva és feldarabolva vagy 20 cl paradicsomlé
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • Friss menta
  • Só és bors

Elõkészítés

Kockázza fel a padlizsánt. A hőfokszabályozót állítsa 130 °C-ra Sauté (hirtelen sütés) üzemmódban. Folyamatos kevergetés közben süsse meg a hagymát. Adja hozzá a padlizsánt, a sót, a borsot és a köményt.

Adja hozzá a paradicsomlét vagy a feldarabolt paradicsomot. Főzze 40 percig fedő alatt. Időnként keverje meg.

Főzés közben időnként nyugodtan adjon hozzá vizet vagy paradicsomlevet. 2 perccel a főzés vége előtt adja hozzá a mentát, a fokhagymát és a fetát. Melegen tálalja.