Párolt pulyka zöldséggel és brandyvel

Párolt pulyka zöldséggel és brandyvel

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 adag pulykahús (bőr nélkül)
  • 40 g vaj
  • 1 répa
  • 1 hagyma
  • 30 ml (2 evőkanál) brandy
  • 300 ml csirkealaplé
  • 1/2 teáskanál (2,5 ml) fagyasztott zöldfűszerkeverék
  • Só és bors

Elõkészítés

Hámozza meg és szeletelje fel a répát és a hagymát. Melegítse meg a vajat egy fedő nélküli serpenyőben. Süsse barnára a pulykadarabok mindegyik oldalát. Vegye ki a serpenyőből.

Pirítsa barnára a répát és a hagymát. Rakja a tetejére a pulykadarabokat. Öntse rá a brandyt és az alaplevet.

Szórja meg a zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal. Csukja be a fedelét, és állítsa 2-es pozícióba a nyomásválasztót.

Helyezze nyomás alá a kuktát, és főzze 12–15 percig a pulykadarabok méretétől függően.

Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát. A főzővízből készítsen pecsenyelevet vagy mártást.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben