Párolt articsóka

Párolt articsóka

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 articsóka
  • 100 ml (7 evőkanál) olívaolaj
  • 3 teáskanál balzsamecet
  • 2 evőkanál friss fűszernövény-keverék felaprítva (petrezselyem, turbolya, tárkony, kakukkfű, snidling és majoránna)

Elõkészítés

Hámozza meg és mossa meg az articsókát.

Vegye ki a rácsot, és rakja egymás fölé a két tálat. Rakja az articsókát a tálba, és párolja 55 percig.

Keverje össze alaposan az olajat az ecettel, sóval és borssal.

Adja hozzá a felaprított fűszernövényeket.

Az articsókát melegen, a francia dresszinggel tálalja.