Orosz burgonyaropogós

Orosz burgonyaropogós

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 kg burgonya (nem újkrumpli)
  • 110 g reszelt parmezán
  • 100 g finomliszt
  • 1 tojás, a sárgája és a fehérje szétválasztva
  • 1 csipet só
  • 150 ml tej
  • 1 evőkanál olaj

Elõkészítés

A panírhoz keverje össze a lisztet és a sót egy tálban.

A közepére készítsen mélyedést, és rakja bele a tojássárgát, a tejet és az olajat.

Verje fel erősen, amíg sima és csomómentes nem lesz.

Óvatosan forgassa bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Hámozza meg a krumplikat, és vágja őket 1 cm-es szeletekre.

Szórja meg a reszelt parmezánnal.

Mártsa meg a tésztában, és süsse 4–5 percig bő olajban.

Csepegtesse le és tálalja.