Nyelvhal olívapürével és cukkinispagetti-salátával

Nyelvhal olívapürével és cukkinispagetti-salátával

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 16 kis nyelvhalfilé (300 g)
  • 2 evőkanál tapenade vagy fekete vagy zöld olíva püré
  • 16 fa fogpiszkáló
  • 400 g zöld cukkini, csíkokra vágva, lehűtve.
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss bazsalikom, finomra vágva
  • 4 vastag szelet teljes kiőrlésű vagy rozskenyér, pirítva
  • 1 vagy 2 fokhagymagerezd, megpucolva, ízlés szerint
  • Só és durván őrölt fekete bors

Elõkészítés

Sózza és borsozza a nyelvhalfiléket, majd kenje meg őket a tapenade-del. Tekerje fel őket és rögzítse a fokpiszkálóval. Rakja őket a pároló edénybe.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel. Közben keverje össze az előzőleg spagettinek felvágott cukkinit az olívaolajjal, a bazsalikommal, a sóval és a borssal.

Dörzsölje be a pirítóst fokhagymával, halmozza a tetejére a cukkinispagettit, majd erre jöhet a nyelvhal.