Narancsvirágos fánk

Narancsvirágos fánk

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 l olaj
  • 250 ml víz
  • 160 g liszt
  • 80 g vaj
  • 50 g búzadara
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 125 ml víz
  • 250 g cukor
  • Narancsvirágvíz (vagy citrom héja vagy fahéj, ha más ízre vágyik)

Elõkészítés

A sziruphoz: forralja együtt a vizet és a cukrot 2–3 percen át. Adja hozzá a narancsvirágvizet. Ha más ízre vágyik, a narancsvirágvíz helyett használjon citromhéjat vagy fahéjrudat. Hagyja kihűlni.

Készítse el a fánkot: Forralja fel egy szószos fazékban a vizet, a sót és a vajat. Amikor elkezd forrni, adja hozzá a lisztet és a búzadarát, és keverje össze alaposan. Amikor a tészta már jól összeállt, adja hozzá egymás után a tojásokat folyamatos kevergetés mellett.

Öntse az olajat a tálba. A hőfokszabályozót állítsa 180 °C-ra Deep Fry (bő zsírban sütés) üzemmódban, és forrósítsa fel az olajat. A tésztát rakja kinyomózsákba, amelynek csillag alakú a kinyomónyílása.

Nyomja ki a tésztát a nyíláson, és vágja őket kívánt méretre, miközben a Versalio táljába ejti őket. A sütéshez használhatja a kosarat, de nem kötelező.

Amikor a fánkok aranybarnára sültek, vegye ki őket a tálból, és rakja őket nedvszívó papírra. Hempergesse meg őket a szirupban. Melegen tálalja, pisztáciaporral.