Narancsos fánk

Narancsos fánk

Rágcsálnivalók

  • 10

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 nagy tojás enyhén felverve
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál reszelt
  • narancshéj
  • 2 csésze átszitált liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze narancslé
  • Összetört cukor, amelyben megforgathatja a fánkokat

Elõkészítés

Töltse fel olajjal a MAXI jelig az olajsütő tálját. Melegítse fel az olajsütőt 180 °C-ra, vagy addig, amíg a piros hőmérsékletjelző lámpa ki nem alszik.

Egy közepes méretű tálban verje fel a tojást a cukorral, a vajjal és a reszelt narancshéjjal. Tegye félre. Szitálja össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Adja hozzá váltogatva a felvert tojásos keverékhez a lisztes keveréket és a narancslevet. Ne keverje túlságosan erőteljesen.

A sütőkosarat eressze le, és engedje a forró olajba a tésztát evőkanalanként kiszaggatva. Egyszerre ne süssön 6–8 fánknál többet. Zárja rá a fedelet. Süsse az olajban 2–2,5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Fordítsa meg, és süsse még 1 percig.

Emelje fel a kosarat. Nyissa ki a fedőt. Vegye ki a fánkokat. Itassa le a zsiradékot papírtörlővel. 30 percig meleg és ropogós marad 100 °C hőmérsékletű sütőben tartva. Tálalás előtt forgassa cukorba.