Narancskrém narancsos gyümölcssalátával

Narancskrém narancsos gyümölcssalátával

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 200 ml tej
  • 4 evőkanál tejszínhabnak való tejszín
  • 1/2 narancs héja
  • 2 tojásfehérje
  • 40 g finom kristálycukor
  • 1 narancs gerezdjei és héja
  • Néhány mentalevél

Elõkészítés

Hozza gyöngyöző forrásba a tej, a tejszín és a narancshéj keverékét egy szószos fazékban. Főzze 8 percig. Keverje össze a tojásfehérjét és a cukrot, majd adja hozzá az ízesített tejet. Szűrje át kis lyukú szitán, töltse csészékbe, és rakja a csészékre a fedőket. Rakja a 3. kosárba a csészéket.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Amikor megfőtt a krém, hűtse le gyorsan folyó hideg vízzel. Távolítsa el a fedőket. Készítsen gyümölcssalátát a narancsgerezdekből és a narancsléből. A salátát külön tálban kínálja finoman felaprított mentalevelekkel díszítve.