Minestrone

Minestrone

Levesek

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 50 g vaj
  • 1 kis répa (felkockázva)
  • 4 póréhagyma (felszeletelve)
  • 2 szárzeller (felaprítva)
  • 1 közepes répa (felkockázva)
  • 3 futóbab (felszeletelve)
  • 2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
  • 15 ml (1 evőkanál) paradicsompüré
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma (elhagyható)
  • 1,2 liter forró marha- vagy zöldségalaplé
  • 50 g spagetti (2,5cm-es darabokra tördelve)
  • 35 g reszelt Gruyere vagy parmezán sajt, só és bors

Elõkészítés

Olvasszon meg 25 g vajat, és süsse 5 percig a tarlórépát, a póréhagymát, a zellert és a répát.

Adja hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát.

Öntse rá a forró alaplevet.

Állítsa 2. szintre a nyomást.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.

Párolja 25 percig.

Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.

Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt.

Adja hozzá a spagettit és a vaj maradékát.

Forralja fel, időnként keverje meg, és forralja fedő nélkül 15 percig.

Azonnal, a reszelt sajttal megszórva tálalja.