Milánói rizottó

Milánói rizottó

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 csésze vagy 300 g rizs
  • 50 ml (3 evőkanál) olívaolaj
  • 1 finomra felaprított hagyma
  • 100 g sonka
  • 100 g gomba
  • 400 ml csirke- vagy zöldségalaplé
  • 250 ml paradicsomszósz
  • Parmezán sajt
  • Só és bors

Elõkészítés

Mossa meg a rizst folyó víz alatt.

Vágja kis darabokra a sonkát és a gombát.

Tegye a tálba az olívaolajat, a felaprított hagymát, a sonkát, a gombát és a rizst.

Keverje össze alaposan.

Adja hozzá a csirkealaplevet, és borsozza meg.

Sózza meg, de csak enyhén, főleg akkor, ha húsleveskockát használ.

Rakja rá a fedőt, és kapcsolja be a készüléket.

16 perc párolás után a készülék automatikusan átkapcsol melegen tartás üzemmódba.

Paradicsommártással tálalja.