Meleg póréhagymás-sajtos előétel

Meleg póréhagymás-sajtos előétel

Péksütemények

  • 6

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 800 g póréhagyma
  • 50 g olvasztott vaj
  • 50 g fehér zsemlemorzsa
  • 100 g reszelt Gruyère sajt
  • 3 felvert tojás
  • Só, bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elõkészítés

Mossa meg a póréhagymát, távolítsa el a kemény külső leveleket, és vágja le a két végét.

Vágja vastag szeletekre, és párolja 30 percig.

Itassa le a nedvességet egy tiszta konyharuhával.

Keverje össze a póréhagymát, az olvasztott vajat, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a felvert tojásokat, a sót, a borsot és a szerecsendiót.

Öntse a keveréket kivajazott tepsibe vagy tálba, fedje le alufóliával, és párolja 50 percig.

Fordítsa ki egy tálra, és tálalja melegen a szerecsendióval ízesített tejszínes mártással.