Mazsolás sertéshús

Mazsolás sertéshús

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 300 g cukorborsó
  • 600 g kockákra vágott sertéshús (szűzpecsenye)
  • 50 g mazsola
  • 1 evőkanál köménymag
  • 400 ml zöldségalaplé
  • 1 evőkanál kukoricaliszt 150 ml tejszínnel elkeverve
  • Olaj, só és bors

Elõkészítés

Töltse fel vízzel a kuktát. Rakja a kosárba a cukorborsót, a kosarat tegye a kuktába, zárja le a fedelét, és főzze 2 percig.

Nyissa ki, ellenőrizze, hogy megfőtt-e a cukorborsó, majd ürítse ki a kuktát és törölje szárazra a belsejét.

Hevítsen fel 4 evőkanál olívaolajat a kuktában, és pirítsa 2 percig a sertéshúst. Adja hozzá a köményt és a mazsolát. Öntse rá az alaplét, zárja le a kuktát, és főzze 7 percig.

Nyissa ki a kuktát, és keverje bele a kukoricaliszt/tejszín keveréket. Forralja fel, és kevergesse, amíg be nem sűrűsödik. Rakja vissza a cukorborsót, és főzze még 2 percig. Tálalja.