Marhaburger

Marhaburger

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 700 g marhahús
  • 150 g répa
  • 1 hagyma
  • 1 csokor zöldfűszer
  • 300 g szeletelt fagyasztott gomba
  • 50 g szalonna
  • 1 kiskanál liszt
  • 25cl vörösbor
  • 2 desszertes kanál napraforgóolaj
  • Só, bors, egy csipet cukor
  • Hamburgerbuci

Elõkészítés

Vágja 3–4 cm-es kockákra a marhafilét.

Hámozza meg a répát és vágja apróra. Hámozza meg a hagymát és vágja apróra.

Pirítsa barnára a húst forró olajban. Rakja félre (csak annyira süsse át, hogy a marhahúskockák közepe még rózsaszín maradjon).

Kaparja fel a serpenyő alján maradt pörzsanyagokat vörösbort öntve a serpenyőbe.

Adja hozzá a szalonnát és a zöldséget. Adja hozzá a lisztet, és forgassa meg benne jól a hozzávalókat.

Adja hozzá a csokor zöldfűszert és egy csipet cukrot. Sózza és borsozza. Keverje össze.

Zárja rá a fedelét a kukára, és főzze 10 perccel azutánig, hogy a szelep elkezdett sípolni.

A párolás után rakja vissza a húst a mártásba. Melegítse össze 1–2 perc alatt.

Melegítse meg a hamburgerbucikat a sütőben.

Rakja a húst a bucikba.