Lencsehummusz citrommal és gyömbérrel

Lencsehummusz citrommal és gyömbérrel

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 240 g vöröslencse
  • 10 g friss gyömbér, meghámozva és finomra lereszelve
  • 200 ml csirkealaplé
  • 1 citrom leve
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 70 g olajban eltett szárított paradicsom, lecsepegtetve és felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Néhány szál koriander, felaprítva
  • Só és bors

Elõkészítés

Rakja hőálló tálba a lencsét és a gyömbért, és fedje le folpackkal (mikrohullámú sütőben használható típusúval).

Párolja 15 percen át a főétellel és a desszerttel.

Amikor elkészült, konyhai robotgépben turmixolja össze a lencsét és a gyömbért a csirkealapével és a citromlével. Sózza és borsozza. Adja hozzá a köményt, az olívaolajat, a felaprított korianderleveleket és a kockákra vágott szárított paradicsomot. Tálalja azonnal ramekin tálkákban vagy csészékben.