Lazacfilé vadrizs és fehérrizs keverékkel

Lazacfilé vadrizs és fehérrizs keverékkel

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 lazacfilé, darabonként 150 g
  • 200 ml halalaplé
  • 1 csomag apróra vágott kapor
  • 200 g hosszú szemű fehérrizs és vadrizs keverék, fogkeményre főzve
  • 50 ml tejföl vagy tejszín
  • 1 citrom leve
  • Só és bors

Elõkészítés

Rakja a párolótálcába a lazacfiléket a halalaplével és a felaprított kapor felével.

Párolja 20 percen át az előétellel és a desszerttel. 16 perc után öntse le a főzőlevet (rakja félre), és adja hozzá a rizst, hogy újra megmelegedjen. Zárja be a gépet, nyomja meg a Vitamin + gombot, és folytassa a párolást 4 percen át.

Amikor a hal és a rizs elkészült, és szószos fazékban forralja be a felére a főzőlevet, majd adja hozzá a tejszínt, a maradék kaprot és a citromlevet. Ízlés szerint sózza és borsozza. A rizst tálalja előmelegített tányérra, és rakja rá a lazacot. Csorgasson egy mártáscsíkot a halra és a rizsre.