Lazac krumplipürével és citromszósszal

Lazac krumplipürével és citromszósszal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 250 ml halalaplé
  • 1 finomra felaprított sonkahagyma
  • 1/2 finomra felaprított tartósított citrom
  • 4 szál finomra felaprított koriander
  • 800 g krumpli, meghámozva és darabokra vágva
  • 2 lazacfilé
  • 120 g-os darabok
  • 1 evőkanál alacsony zsírtartalmú tejszín
  • Kakukkfű, babérlevél
  • Só és bors

Elõkészítés

Öntse egy szószos fazékba a halalaplevet, adja hozzá a hagymát, és forralja be a 2/3-ára. Adja hozzá a felvágott tartósított citromot és a felvágott koriandert.

Párolja 5 percig a krumplit. Nyissa ki az ételpárolót, és adja hozzá a lazacot. Zárja be az ételpárolót, nyomja meg a Vitamin+ gombot, és párolja még 10 percig.

Törje össze a krumplit zöldségpasszírozóval vagy krumplinyomóval, sózza, borsozza, és adja hozzá a tejszínt. A lazaccal és a mártással tálalja. Díszítse egy korianderszállal.