Krumplival töltött szamósza

Krumplival töltött szamósza

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 8 leveles tészta lap
  • 4 nagy krumpli
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 evőkanál curry
  • 2 finomra aprított hagyma
  • 2 l olaj

Elõkészítés

Főzze meg a krumplit párolással vagy forró vízben. Törje össze alaposan, és keverje össze a korianderrel, a curryvel és a hagymával. A brick tésztalapokat vágja ketté. A tölteléket rakja a tésztalapok egyik felére, majd hajtsa össze szamószává.

A szamószák lezárásához használjon vizet vagy krumplikeményítőt. Öntse az olajat a tálba. A hőfokszabályozót állítsa 180 °C-ra Deep Fry (bő zsírban sütés) üzemmódban.

Süsse 3–4 percig a szamószákat a sütőkosárban, amíg mindkét oldalon aranybarnák nem lesznek. Melegen tálalja.