Karibi curry sertéshússal és ananásszal

Karibi curry sertéshússal és ananásszal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 1 kg sertés szűzpecsenye
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy felaprított hagyma
  • 1/2 evőkanál „Poudre de Colombo” vagy közepesen csípős currypor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 300 ml csirkealaplé
  • 2 szárított vörös csilipaprika
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 400 g kockákra vágott konzervananász a levével
  • 2 babérlevél

Elõkészítés

Vágja le az összes felesleges zsírdarabot a sertéshúsról, és kockázza fel 2 cm-es kockákra. Keverje össze a lisztet és a sót, és rázza össze a húsdarabokat a keverékben, amíg egyenletesen be nem vonja őket.

Melegítsen meg 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pirítsa egyenletesen barnára a hús mind oldalát.

Rakja át a rizsfőző tálba. Hevítsen fel 1 evőkanál olajat a serpenyőben, tegye bele a hagymát, és süsse óvatosan 5 percig, amíg áttetszővé nem válik.

Adja hozzá a többi hozzávalót is, és forralja fel. Rakja át a rizsfőző tálba, és keverje össze alaposan.

Zárja le a fedőt, válassza a lassú párolási módot, állítsa be a párolási időt (6–8 órára), majd nyomja meg a Start gombot. A párolás után dobja ki a babérlevelet és az egész csilipaprikát.