Körtedesszert karamellszósszal

Körtedesszert karamellszósszal

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 körte
  • 1/2 citrom leve
  • 4 tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 500 ml tej
  • 150 g cukor
  • 500 ml tejszín
  • 4 ramekin tálka

Elõkészítés

Hámozza meg a körtéket, vágja félbe őket és vágja ki a magházukat.

Csorgassa egy fedő nélküli serpenyőbe a citromlevet, és rakja bele a körtét. Párolja 3 percig.

Vegye ki a körtét.

Verje fel a tojást a cukorral egy tálban.

Melegítse fel tűzforróra a tejet egy szószos fazékban.

Keverje bele a tojást és a cukrot. Vágja kis kockákra a körtét, de néhány szeletet tartson meg dekorációnak.

Rakja 4 ramekin tálkába vagy formákba.

Öntse a tojásos keveréket a ramekin tálkákba.

Öntsön 1500 ml vizet a kuktába. Rakja az aljára az edénytartót. Rakja a kosárba a ramekin tálkákat, a kosarat pedig helyezze a kuktába az edénytartóra.

Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.

Párolja 10 percig.

Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.

Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt. Közben készítse el a karamellszószt.

Olvassza fel a cukrot egy szószos fazékban. Melegítse keverés nélkül, amíg karamellé nem változik.

Vegye le a tűzhelyről, és adja hozzá nagyon lassan a friss tejszínt, fokozatosan belekeverve.

Rakja vissza a tűzhelyre, és forralja fel.

Hagyja kihűlni.

Borítsa ki desszerteket egy tányérra.

Csorgassa köréjük a karamellszószt.

Díszítse néhány extra körteszelettel.