Körte vörösborban

Körte vörösborban

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 körte (nem túl érett)
  • 50 g finom kristálycukor
  • 250 ml vörösbor
  • 2 evőkanál (30 ml) citromlé
  • 2,5 cm fahéjrúd vagy 1/2 teáskanál (2,5 ml) fahéj
  • 25 g pirított mandulaforgács

Elõkészítés

Hámozza meg a körtét úgy, hogy egyben hagyja, és a szárát sem távolítja el.

Távolítsa el az edénytartót, és állítsa a körtéket a kukta aljára. (Ez egyszerűbb, ha egyenesre vágja a körte alját.)

Szórja meg cukorral.

Öntse rá a vörösbort, a citromlevet, és adja hozzá a fahéjat.

Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát.

Párolja kíméletesen kb. 10 percig. Az, hogy pontosan mennyi időre van szükség, a körték méretétől és érettségétől függ.

Engedje ki a gőzt lassan.

Vegye ki a körtéket, és állítsa egy tálra a tálaláshoz.

Vegye ki a fahéjrudat.

Forralja be nagyjából a felére a folyadékot, amíg kissé „szirupos” nem lesz.

Öntse a vörösborszószt a körtékre.

Szórja meg őket a mandulaforgáccsal, és tálalja tejszínhabbal.