Körtés clafoutis sárgabaracklekvárral

Körtés clafoutis sárgabaracklekvárral

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 330 g friss körte, felkockázva
  • 15 g + 40 g finom kristálycukor
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 tojás
  • 50 g sima liszt
  • 200 ml tej
  • 1 kisebb löttyintés vaníliaesszencia
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár

Elõkészítés

Süsse meg enyhén a körtét 15 g cukorral 1 evőkanál napraforgóolajban. Eközben készítsen tésztát a liszt és 50 g cukor, a tojások, a meleg tej és a vanília összekeverésével. Rakja a csészék aljára a körtét, öntse rá a tésztát, és rakja rájuk a fedelüket. Rakja a 3. kosárba.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Amikor elkészült, vegye le a csészék fedelét. A clafoutis-t csészében, langyosan tálalja, a tetején sárgabaracklekvárral