Kínai sertésoldalas

Kínai sertésoldalas

Főételek

  • 3

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • 10 ml (2 teáskanál) mustár
  • 5 ml (1 teáskanál) só
  • 30 ml (2 evőkanál) olaj
  • 300 ml száraz fehérbor
  • 30 ml (2 evőkanál) cukor
  • 30 ml (2 evőkanál) szójaszósz
  • 15 ml (1 evőkanál) fehérborecet
  • 5 ml (1 teáskanál) őrölt gyömbér
  • Kb. 45 ml (3 evőkanál) kukoricaliszt

Elõkészítés

Vonja be az oldalast a mustárporral és sózza meg. Hevítse fel az olajat fedő nélküli serpenyőben, és süsse barnára az oldalasok mindkét oldalát.

Keverje össze a bort, a cukrot, a szójaszószt, az ecetet és a gyömbért. Öntse a kuktába, és keverje meg, hogy egyetlen ételdarabka se ragadjon le a kukta aljára. Állítsa 2. szintre a nyomást.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 15 percig. Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát.

Rakja előmelegített tányérra az oldalast. A szószhoz keverje össze a kukoricalisztet kevés vízzel, majd engedje bele a szaftba. Forralja fel, és kevergesse, amíg be nem sűrűsödik a szósz. Ha túl híg a szósz, adjon hozzá még egy kevés kukorialisztet, és melegítse meg újra. Amennyiben a szósz túlságosan sűrű, adjon hozzá némi forrásban levő vizet. Csorgassa a húsra a szószt.