Igazi „Steakhouse” fartőszték

Igazi „Steakhouse” fartőszték

Főételek

  • 2

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 zsíros, szaftos fartőszték, 2 cm vastagra vágva
  • Tengeri só
  • Gorombán őrölt fekete bors
  • Olívaolaj

Elõkészítés

A sztéket legkésőbb 10 perccel a sütés előtt vegye elő a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen.

Alaposan sózza és borsozza a szeleteket, és mindegyikbe masszírozzon be egy löttyintés olívaolajat.

Hevítse nagyon forróra a serpenyőt, és óvatosan rakja bele a sztékeket egymás mellé úgy, hogy ne érintkezzenek. Nyomja le a szeleteket egy fa spatulával, hogy biztosan érintkezzenek a grillserpenyő bordáival. Ne aggódjon, ha füstölni kezd: nyissa ki az ablakot, és hamar kiszellőzik!

3 perc után fordítsa meg a sztékeket, és a másik oldalukat is süsse 3 percig. Így szép rózsaszín lesz a belsejük, de ha jobban átsütve szereti, nyugodtan növelheti a sütési időt.

Tálalás előtt néhány percig pihentesse a hússzeleteket. Köretként vadrukkola-salátát adjon hozzá.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben