Igazán ropogós szalmakrumpli

Igazán ropogós szalmakrumpli

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 875 g sütni való krumpli
  • 1 ActiFry-kanál növényi olaj, például repcemag-, kukorica- vagy napraforgóolaj
  • 1/2 teáskanál só (kb.)

Elõkészítés

Hámozza meg a krumplikat, és vágja fel őket egyforma vastagságú szalmakrumplinak. Az egyes szalmakrumplik maximum 13 mm vastagok legyenek. Mossa meg alaposan a krumplidarabokat, majd gondosan csepegtesse le őket.

Itasson le róluk minden nedvességet tiszta konyharuhával.

Rakja a krumplit az ActiFry serpenyőjébe. Locsolja meg egyenletesen az olajjal. Süsse 30–40 percig, amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek, és teljesen át nem sülnek (a sütési idő a szalmakrumpli vastagságától és a használt krumpli típusától függ).

Szórja meg sóval és a borssal (ízlés szerint). A krumpli csak akkor lesz igazán ropogós, ha sütés előtt tökéletesen leitat róla minden nedvességet.