Haltapas

Haltapas

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 200 g liszt
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 200 g foltos tőkehal
  • 12 kékkagyló
  • 1 hagyma
  • 1 répa
  • 1 babérlevél
  • 110 g friss borsó (kifejtve)
  • 40 g liszt
  • 40 g vaj
  • 500 ml só

Elõkészítés

Készítsen tésztát a lisztből, az olajból, a tojásból, a vízből és egy csipet sóból.

Hagyja pihenni 1 óráig hűvös helyen.

Vágja kockákra a répát, és aprítsa fel a hagymát.

Főzze meg a halat és a kékkagylót sós vízben a répával, a hagymával és a babérlevéllel.

Amikor megfőtt, távolítsa el a kagyló héját, és aprítsa fel finomra a kagyló húsát.

Aprítsa fel a halat, távolítson el minden szálkát. Főzze meg a borsót sós vízben.

Készítsen sűrű mártást szószos fazékban a vajból, a lisztből és 500 ml folyadékból, amely tejből és halalapléből álljon.

Adja hozzá a felaprított halat, a kagylót és a borsót.

Párolja 5 percig.

Nyújtsa ki a tésztát, és vágjon belőle 10 cm átmérőjű korongokat. A peremüket nedvesítse meg, és mindegyiknek a közepére merjen egy kanállal a töltelékből.

Hajtsa rá a tésztát, és zárja le a széleit.

Süsse kb. 8–10 percig bő forró olajban.

Csepegtesse le.

Sült petrezselyemmel tálalja.