Halburger

Halburger

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 250 g főtt, finomra felaprított halfilé fehér húsú halból
  • 1 felvert tojás
  • 250 ml közepes zsírtartalmú kemény tejszín
  • 1 csomag snidling felaprítva
  • 4 vastag szelet főtt krumpli
  • 2 hagyma, nagyon vékonyra felszeletelve
  • 4 szelet egy nagy paradicsomból
  • Só és bors
  • Rozmaringágacskák a díszítéshez

Elõkészítés

Keverje össze a hideg halat a sóval, a borssal és a tojással. Keverjen bele annyi tejszínt, hogy a formáját megtartó, tömör állagú masszát kapjon. Adja hozzá a snidlinget. Ossza négy részre és formázzon belőle halpogácsákat. Mindegyik krumpliszeletre rakjon hagymát, arra pedig egy halhúspogácsát.

Párolja 15 percig.

Azonnal tálalja, a tetején egy szelet paradicsommal. Díszítésként rakjon rá egy kis rozmaringágacskát.