Hal sült krumplival (Fish & Chips)

Hal sült krumplival (Fish & Chips)

Rágcsálnivalók

  • 7

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 liter növényi olaj a sütéshez
  • 4 x 200 g foltos tőkehal vagy közönséges tőkehal, megnyúzva és kifilézve
  • 1 csésze finomliszt
  • 1 csésze sör
  • 2 tojás szétválasztva: a fehérje felverve, a sárgája a tésztában
  • 1,1 kg lisztes burgonya: meghámozva és nagy sült krumplinak való darabokra vágva

Elõkészítés

Öntse az összes növényi olajat egy mély serpenyőbe vagy olajsütőbe, és hevítse fel 150 °C-ra.

Blansírozza a feldarabolt krumplit az olajban 4 percig, vagy amíg megpuhul, de még nem kezd barnulni.

Keverje össze a lisztet és a sört, keverje bele a tojássárgát, majd forgassa bele a tojásfehérjét.

Emelje a sütési hőmérsékletet 170 °C-ra, és fejezze be a krumpli elkészítését azzal, hogy aranybarnára süti.

Mártsa a tésztába a halat, és süsse néhány percig a krumplival, amíg aranybarna nem lesz.

Itassa le a felesleges olajat konyhai papírtörlővel, sózza meg és tálalja kenyérrel, vajjal, csemegeuborkával és ecetben eltett keménytojással.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben