Hagyományos rizspuding

Hagyományos rizspuding

Desszertek

  • 5

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 15 g vaj vagy margarin
  • 600 ml tej
  • 50 g pudingnak való rizs
  • 25 g finom kristálycukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • Reszelt szerecsendió

Elõkészítés

Vegye ki az edénytartót és a kosarat.

Olvassza meg a vajat vagy a margarint a nyitott serpenyőben. Adja hozzá a tejet, és forralja fel magas hőmérsékleten.

Keverje bele a rizst és a cukrot.

Forralja fel ismét, időnként megkeverve.

Mérsékelje a hőmérsékletet annyira, hogy a tej továbbra is gyöngyözve forrjon, de ne fusson ki.

Állítsa 2. szintre a nyomást.

Rakja fel a fedőt, és a hőmérséklet módosítása nélkül állítsa maximumra a nyomást.

Mérsékelje a hőmérsékletet, és főzze kíméletesen 12 percig.

Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.

Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt.

Keverje meg a pudingot.

A teteje megpirításához öntse kivajazott, hőálló tálba.

Szórja meg szerecsendióval, és néhány perc alatt barnítsa meg a tetejét forró grill alatt.