Hagyományos mazsolapuding

Hagyományos mazsolapuding

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 45 g puha vaj
  • 45 g finom kristálycukor
  • 2 tojás
  • 60 g sima liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 ml tej
  • 20 g mazsola

Elõkészítés

Verje fel a könnyűre és habosra a vajat a cukorral. Adja hozzá egyenként a tojásokat. Adja hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliakivonatot. Adja hozzá a tejet, és keverje, amíg sima nem lesz. Adja hozzá a mazsolát. Ossza el a csészék között, és rakja rájuk a fedőket. Rakja a 3. kosárba a csészéket.

Párolja 15 percen át, amíg az előétel és a főétel párolódik.

A fedőt csak közvetlenül tálalás előtt távolítsa el.