Házi vörösáfonya-szósz

Házi vörösáfonya-szósz

Szószok

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 275 g friss vörösáfonya
  • 200 g cukor
  • 250 ml portói bor
  • 250 ml vörösáfonya-lé
  • 2 zselatinlap

Elõkészítés

Melegítse 18 cm átmérőjű Tefal szószos fazékban a cukrot és a portóit addig, amíg fel nem olvad a cukor. A zacskón található használati utasításnak megfelelően oldja fel a zselatint hideg vízben. Mérsékelje a hőmérsékletet, hogy csak gyöngyözve forrjon, és keverje bele a vörösáfonyát, a vörösáfonya-levet és a zselatint. Fedje le és forralja gyöngyözve 30 percig néha megkeverve, amíg szét nem pattannak az áfonyaszemek. Hagyja kihűlni, és tálalja pulyka-, szárnyas- vagy vadhússal.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben