Háromféle gomba rázva sütve

Háromféle gomba rázva sütve

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • Ízlés szerint 2 teáskanál növényi olaj
  • 1 csésze vékonyan felszeletelt mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál felaprított friss gyömbérgyökér
  • 1 nagy gerezd finoman felaprított fokhagyma
  • 150 g felszeletelt shiitake gomba
  • 75 g felszeletelt laskagomba

Elõkészítés

Melegítse meg az olajat egy nagy serpenyőben közepes hő felett.

Dobja bele a mogyoróhagymát, a gyömbért és a fokhagymát.

Párolja puhára a hagymát 3–5 perc alatt.

Adja hozzá a fehér csiperke felét és a shiitake gombát; süsse 7–10 percig, amíg szinte az összes folyadék elpárolog.

Vegye ki egy tányérra és tartsa melegen.

Rakja a serpenyőbe a fehér csiperke másik felét, és süsse 5 percig, amíg a folyadék nagy része elpárolog.

Dobja bele a laskagombát, és süsse még 3 percig.

Rakja vissza a már megsütött gombát a serpenyőbe.

Adja hozzá a szójaszószt és a barnacukrot; melegítse össze.

Ízlés szerint narancshéjjal díszítve tálalhatja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben