Gyümölcsnyársak citromos-gyömbéres szósszal

Gyümölcsnyársak citromos-gyömbéres szósszal

Desszertek

  • 10

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 1 banán
  • 1 kivi, meghámozva és darabokra vágva
  • 1 kis ananász, a közepe eltávolítva, darabokra vágva
  • 16 nagy eper,
  • 1 alma
  • Rövid kebabnyársak
  • 4 evőkanál angol citromkrém (lemon curd)
  • 1 darab szirupban eltett gyömbérgyökér, apróra vágva
  • 2 evőkanál gyömbérszirup, befőttből
  • Gyakorlatilag zsírmentes crème fraiche

Elõkészítés

Szúrja fel váltakozva a gyümölcsöket a nyársakra.

Keverje össze a maradék hozzávalókat lapos tálban vagy az elektromos ételpároló rizstáljában.

Rakja a nyársakat a tálba, és pácolja 1 órán át, időnként megforgatva. Csepegtesse le a nyársakat.

Rakja a nyársakat az alsó és a középső kosárba. Fedje le folpackkal azt a tálat, amelyben a citromos-gyömbéres

szósz van, és rakja a felső kosárba. Zárja le a fedővel, és párolja 10–15 percig.

Vegye ki a nyársakat előmelegített tálakra, és kanalazza rájuk a szószt.

Azonnal tálalja úgy, hogy a tányér szélére mer egy kanál crème fraiche-t.