Gulyás

Gulyás

Főételek

  • 6

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1,5 kg felkockázott marhahús
  • 1 l marhaalaplé
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 5 vöröshagyma nagy kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 nagy krumpli, meghámozva és félbe vágva
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 kanál őrölt majoránna
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 60 g liszt
  • Só és bors

Elõkészítés

Fűszerezze be a húst sóval, borssal és paprikával. A hőfokszabályozót állítsa 130 °C-ra Sauté (hirtelen sütés) üzemmódban, és süsse meg a húst és a hagymát az olajban. Amikor aranybarnára pirultak, adja hozzá a fokhagymagerezdeket, a sűrített paradicsomot és a lisztet.

Süsse 2–3 percig. A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Braise (párolás) üzemmódban. Adja hozzá a marhaalaplevet és a majoránnát. Főzze lefedve 1 és 1/4 óráig.

Főzés közben szükség szerint adjon hozzá vizet. Amikor a hús már majdnem megpuhult, adja hozzá a krumplit. Melegen, tejföllel tálalja.