Grand Veneur bárányszték zellerpürével

Grand Veneur bárányszték zellerpürével

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 8 bárányszték (darabonként 50 g)
  • 1 szál friss kakukkfű
  • 100 ml vörösbor
  • 1 finomra felaprított hagyma
  • 1 zellergumó, meghámozva és kockákra vágva
  • 400 ml friss marhaalaplé ()
  • 2 evőkanál ribiszkezselé, vagy lekvár
  • 150 ml alacsony zsírtartalmú tejföl
  • Só és bors

Elõkészítés

A befűszerezett báránysztéket pácolja be a kakukkfűvel, a vörösborral és a sonkahagymával. Rakja a kosárba a bárányt a hagymával, a kakukkfűvel és a zellerrel. A bort tegye félre.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel. Közben forralja be szinte teljesen a vörösbort egy szószos fazékban. Adja hozzá az alaplevet és a ribiszkezselét. Melegítse, amíg fel nem oldódik. Ízlés szerint sózza és borsozza.

Miután a hús párolása elkészült, pürésítse a zellert zöldségpasszírozóval vagy botmixerrel, és adja hozzá a tejföl-t. Tálaljon néhány kanál zellerpürét mindegyik tányérra, és adja mellé a mártással meglocsolt sztékeket.