Gombával és basmati rizzsel töltött cukkini

Gombával és basmati rizzsel töltött cukkini

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 cukkini (akkorák, hogy beleférjenek a pároló edénybe)
  • 240 g főtt fehér basmati rizs
  • 120 g párolt gomba (fehér csiperke, barna csiperke vagy erdei gomba)
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csomag felaprított korianderlevél
  • 40 g felkockázott szárított paradicsom
  • Kis szemű tengeri só és bors

Elõkészítés

Vágja le a cukkinik tetejét, és vájja ki a belsejüket. Keverje össze a basmati rizst, a gombát, a parmezánt, az olívaolajat, a koriandert és a kockákra vágott szárított paradicsomot. Ezzel a keverékkel töltse meg a cukkiniket. Rakja őket a pároló edénybe.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel.

Azonnal szolgálja fel.