Gombás ropogós

Gombás ropogós

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 450 g kisebb gomba
  • 1 citrom
  • 100 g liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 150 ml tej
  • 1 evőkanál olaj

Elõkészítés

Vágja le a tönk alját, tisztítsa meg és mossa meg a gombákat citromos vízben.

Csepegtesse le és törölje szárazra.

A tésztához keverjen össze 100 g lisztet, 1 tojássárgát, egy csipet sót, 150 ml tejet és 1 evőkanál olajat egy tálban.

Keverje össze az összes hozzávalót, és óvatosan forgassa bele a kemény habbá várt tojásfehérjét.

Mártsa a tésztába a gombákat, és süsse ki őket bő olajban.

Itassa le a felesleges zsiradékot, és tálalja forrón, citromos majonézzel.