Gőzölt faggyúpuding

Gőzölt faggyúpuding

Köretek

  • 7

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 175 g liszt, 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 75 g felaprított marha- vagy zöldségfaggyú
  • 50 g finom kristálycukor
  • 1 közepes tojás, felverve
  • Kb. 90–120 ml tej

Elõkészítés

Kenjen ki a zsiradékkal egy 1 literes pudingos edényt.

Keverje össze a lisztet, a sót, a faggyút és a cukrot.

A közepére készítsen mélyedést, és üsse bele a tojást, illetve öntsön bele annyi tejet, hogy lágy állagú tésztát kapjon.

Rakja a pudingos edénybe, és simítsa el a tetejét.

Fedje le folpackkal (olyan típusúval, amelyik mikrohullámú sütőben is használható).

Párolja 1 órán át, majd töltse fel a készüléket még 500 ml hideg vízzel, állítsa be újra az időzítőt, és párolja még 30 percig.

Fordítsa ki és tálalja forrón lekvárral, juharsziruppal vagy párolt gyümölcsökkel.

Megjegyzés: A pudingos edény nem tömheti el a fedő gőzbevezető nyílásait, vagy akadályozhatja meg a fedő biztos zárását.