Francia lecsó

Francia lecsó

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 evőkanál (15 ml) sütőolaj vagy olívaolaj
  • 1 közepes hagyma (felaprítva)
  • 225 g konzerv hámozott paradicsom
  • 1 padlizsán (kimagozva és felvágva)
  • 2 cukkini (felszeletelve)
  • 1 kicsi zöldpaprika (kimagozva és kockákra vágva)
  • 300 ml víz
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma (elhagyható)
  • Só és bors

Elõkészítés

Készítse elő az összes zöldséget.

Melegítse meg az olajat a serpenyőben fedő nélkül, és süssön meg enyhén minden zöldséget a konzerv paradicsom kivételével.

Adja hozzá a paradicsomot, sózza, borsozza, és öntsön rá vizet.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.

Párolja 10 percig.

Engedje ki a gőzt gyorsan.

Ha túl sok víz maradt, rakja vissza a tűzhelyre a fedő nélküli serpenyőt, és magas hőmérsékleten párologtassa el a felesleges folyadékot.