Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

Levesek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 hagyma (finomra felaprítva)
  • 40 g vaj vagy margarin
  • 50 g reszelt Cheddar sajt
  • 1,5 evőkanál víz
  • Só és bors
  • 4 szelet kenyér
  • Sütőolaj a sütéshez
  • 30 ml (2 evőkanál) kukoricaliszt

Elõkészítés

Süsse aranybarnára a finoman felaprított hagymát a zsiradékban egy serpenyőben. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni egy kicsit.

Öntsön rá 1,5 liter hideg vizet. Sózza és borsozza. Állítsa 2. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 5 percig.

Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón. Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt. Sűrítse be 2 evőkanál (30 ml), kevés vízzel elkevert kukoricaliszttel.

Keverje a levesbe, és forralja fel folyamatos kevergetés mellett. Süssön aranybarnára néhány szelet kenyeret a serpenyőben. Vágja négyfelé a szeleteket. Rakja őket egy előmelegített levesestál aljára, és öntse rájuk a levest.

Szórja meg a reszelt sajttal, és tálalja.