Foltostőkehal-filé julienne-re vágott zöldségekkel

Foltostőkehal-filé julienne-re vágott zöldségekkel

Főételek

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 foltostőkehal-filé (darabonként 150 g)
  • 100 g póréhagyma
  • 100 g répa
  • 750 ml víz
  • 150 g vaj
  • Friss snidling (finoman felaprítva)
  • Só és bors

Elõkészítés

Vágja a zöldségeket vékony, kb. 0,5 cm-es magasságú és szélességű, és kb. 9 cm hosszúságú szálakra.

A hal mindkét oldalát sózza és borsozza. Tekerje fel a filéket, és rögzítse őket fa koktélkeverő pálcával. Rakja a kosárba a zöldségekkel együtt. A zöldségre rakjon kis (50 g-os) vajdarabkákat. Rakja az edénytartót a serpenyő aljára, és öntsön bele 750 ml hideg vizet. Rakja rá a kosarat.

Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 4 percig. Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásszabályzót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát.

Azonnal nyissa ki a fedelet, és vegye ki a kosarat. Olvassza fel a maradék 75 g vajat, és vonja be vele a zöldséget és a halat. Azonnal szolgálja fel. Szórja meg a felaprított snidlinggel.