Foltos tőkehal krumplival és zellerrel

Foltos tőkehal krumplival és zellerrel

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 900 g burgonya (nem újkrumpli)
  • 780 g foltos tőkehal
  • 50 g vaj
  • 300 ml száraz fehérbor
  • 10 ml (2 teáskanál) felaprított petrezselyem
  • 2 kockákra vágott szárzeller
  • Só és bors

Elõkészítés

Hámozza meg a krumplikat, és vágja őket 2,5 cm-es kockákra.

A krumplikockákat rakja szószos fazékba, és öntsön rájuk annyi hideg vizet, amennyi elfedi őket.

Forralja fel, majd csepegtesse le.

Darabolja fel a halat.

Olvassza meg a vajat a nyitott serpenyőben.

Rakja a serpenyőbe a halat, a bőrös felével felfelé.

5 perc alatt süsse barnára mindkét oldalát alacsony hőmérsékleten.

Néhány perccel a sütés befejezése előtt adja hozzá a krumplit, és süsse barnára.

Adja hozzá a bort, a petrezselymet, a zellert, a sót és a borsot.

Állítsa 1. szintre a nyomást.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.

Párolja 12 percig.

Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásszabályozót, vagy rakja folyó víz alá a kuktát.

Azonnal szolgálja fel.