Fokhagymás bárányhúsgombócok

Fokhagymás bárányhúsgombócok

Főételek

  • 6

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 800 g darált bárányhús
  • 1 felaprított hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • Só és bors
  • 1 db finomra aprított hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 4 paradicsom kockákra vágva
  • 300 cl paradicsomlé
  • 300 cl csirkealaplé
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • Só és bors

Elõkészítés

Készítsen gombócokat a különböző hozzávalókból. A hőfokszabályozót állítsa 130 °C-ra Sauté (hirtelen sütés) üzemmódban. Süsse ki a gombócokat az olaj felében, és tegye félre őket. Süsse meg a hagymát. Adja hozzá a fokhagymát és a hagymát, és süsse 2–3 percig.

A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Braise (párolás) üzemmódban. Adja hozzá a folyékony hozzávalókat, és főzze lefedve 20 percig. Sózza és borsozza.

Tegye bele a húsgolyókat, főzze tovább még 15 percig Braise (párolás) üzemmódban. Melegen tálalja.