Fehércsiperke-leves

Fehércsiperke-leves

Levesek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 120 g fehér csiperke
  • 80 g krumpli, meghámozva és felaprítva
  • 1 felszeletelt hagyma
  • 1 kis póréhagyma, felkarikázva
  • 1 csomag petrezselyem, felvágva a szárával együtt
  • 500 ml víz
  • 100 ml tejszínhabnak való tejszín, felverve
  • Só, bors és négyfűszer keverék

Elõkészítés

Rakja a pároló edénybe a gombát, a krumplit, a hagymát, a póréhagymát és némi petrezselymet. Sózza és borsozza. Párolja 20 percen át a főétellel és a desszerttel.

Közben forralja fel a vizet egy szószos fazékban, dobja bele a petrezselymet, és áztassa ki.

Dobja a zöldségeket a meleg petrezselyem-alaplébe, és turmixolja csomómentesre elektromos kézi mixerrel. Öntse csészékbe, és mindegyik csészébe rakjon egy kanál tejszínhabot.