Falafel

Falafel

Rágcsálnivalók

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 400 g csicseriborsó, amelyet legalább 5 órán át vízben áztatott
  • 1 nagy hagyma megpucolva és négy részre vágva
  • 1/2 csomag petrezselyem a szárak nélkül, megmosva
  • 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 l olaj
  • Só és bors

Elõkészítés

Az olaj kivételével az összes hozzávalót rakja konyhai robotgépbe, és turmixolja össze finom masszává. Formázzon pogácsákat a kezével vagy egy evőkanál segítségével. Öntse az olajat a tálba.

A hőfokszabályozót állítsa 180 °C-ra Deep Fry (bő zsírban sütés) üzemmódban. Rakja sütőkosárba a falafeleket.

Engedje az olajba a kosarat, és addig süsse a falafeleket, amíg aranybarnává nem válnak. Melegen, citromlével meglocsolt szezámpürével tálalja.